De IT-Jurist bij Het Notariaat van de Toekomst
22 maart 2024

De IT-Jurist was dinsdag aanwezig op het event ‘Notariaat van de Toekomst’. Tijdens het event werden verschillende aspecten van AI in de notariële praktijk belicht met workshops over onder andere ‘AI in het notariaat: AVG en wet- en regelgeving’ en ‘AI: Datasecurity en cybercrime’. De dag werd afgesloten met een paneldiscussie waarbij de visie van verschillende notarissen over AI aan bod kwam.

“Het was een interessante dag waarin ik veel gesproken heb met medewerkers van notarispraktijken die overwegen om in de toekomst AI te gaan gebruiken bij hun dagelijkse werkzaamheden. Mooi dat we daarbij kunnen ondersteunen vanuit De IT-Jurist.”

Samenwerken met notarissen

Al zo lang De IT-Jurist bestaat, werken wij samen met en voor notarissen. Samen met notarissen verlenen wij diensten binnen de IT aan bedrijven en overheden in Nederland. De IT-Jurist, onze partner Software Borg en notarissen werken samen om de escrow en deponering van de software van klanten bij de notaris te verzorgen. Software Borg levert hierbij de technische (IT) expertise zodat de notaris weet wat hij in depot neemt. De IT-Jurist stelt overeenkomsten op en verzorgt het onderzoek naar het juridische eigenaarschap van de software zodat de notaris weet namens wie hij de software in depot kan nemen.

Opleiding over AI

De IT-Jurist heeft daarnaast ook ervaring met het ontwikkelen van opleidingen (eventueel in combinatie met een SLIM-subsidie). De IT-juristen kunnen bijvoorbeeld ondersteunen bij het maken van een ontwikkelplan en een (e-)learning programma dat bijdraagt aan de ontwikkeling van medewerkers van het notariskantoor op het gebied van AI. Dit plan is maatwerk en zou de volgende vragen kunnen beantwoorden:

  • Hoe werkt AI?
  • Welke risico’s kleven er aan AI-gebruik?
  • Hoe wordt AI overschat en onderschat?
  • Welke AI-toepassingen kunnen nuttig zijn binnen het notariaat?
  • Welke rol kan de notaris zelf innemen in het kader van AI in onze samenleving?

Voor meer informatie hierover kijk bij onze opleidingen of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Auteur: Robert Hoogslag

Tags

Neem contact op

Meer informatie of een afspraak maken? Bel 050-5344574 of laat hier een bericht achter via ons contactformulier.

Ook interessant om te lezen