Escrow in windmolenbranche
2 juli 2015

Via onze partners Software Borg en de IT-notaris kwamen wij onlangs in contact met een grote Nederlandse investeringsmaatschappij, actief in duurzame energie. Deze investeringsmaatschappij investeert aanzienlijk in de bouw van een windmolenpark nabij Rotterdam. De bouw van de windmolens wordt uitgevoerd door een Franse multinational. Daarnaast is er een onderhoudsverplichting voor 15 jaar overeengekomen.

De subsidies voor de bouw van het park, worden alleen verstrekt als de windmolens daadwerkelijk een minimumaantal jaren functioneren. De investeringsmaatschappij wil daarom de zekerheid dat die onderhoudstermijn gehaald wordt, ook als zich een calamiteit voordoet bij de multinational. Het belang is de bescherming van de grote investering die is gemaakt. De investeringsmaatschappij eiste een escrowregeling.

Een windmolen is tegenwoordig veel meer dan ‘staal’. Een windmolen bevat geavanceerde elektronica en software. Voor het onderhoud van de windmolen zijn deze zaken en de bijbehorende documenten, bouwtekeningen en procesbeschrijvingen nodig. Door de investeringsmaatschappij en de multinational is gespecificeerd welke zaken in een escrowregeling zouden moeten worden opgenomen.

Wij hebben op verzoek van de investeringsmaatschappij gecontroleerd of de door de multinational aangeleverde software en knowhow voldeed aan de afspraken. Deze controle is uitgevoerd door één van onze technische specialisten op locatie van de multinational in Barcelona. Tijdens de controle bleek diverse zaken niet of niet volledig waren aangeleverd. Vervolgens heeft de multinational het ontbrekende materiaal ook ter beschikking gesteld.

Na de controle zijn de software en knowhow in escrow gegeven aan een IT-notaris in Nederland. Voor een fractie van de totale kosten van het project, weet de investeringsmaatschappij hierdoor dat haar belangen beschermd zijn.

Wilt u meer weten over escrowregeling voor industriële software en knowhow, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Tags

Neem contact op

Meer informatie of een afspraak maken? Bel 050-5344574 of laat hier een bericht achter via ons contactformulier.

Ook interessant om te lezen