Het College bescherming persoonsgegevens publiceert conceptboetebeleidsregels
22 oktober 2015

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft de conceptbeleidsregels gepubliceerd voor het opleggen van een bestuurlijke boete door de Autoriteit Persoonsgegevens (per 1 januari 2016 nieuwe naam). Dit zijn conceptbeleidsregels, waarop belanghebbenden gedurende 4 weken kunnen reageren. Het CBP wil met deze beleidsregels inzage verstrekken in hoe de hoogte van de boetes worden bepaald. Zoals in een eerder blog aangegeven, kan het bedrag van de boete oplopen tot maximaal € 810.000.

Bij de beoordeling van een overtreding wordt gekeken of er opzet in het spel is of ernstige verwijtbare nalatigheid. In dat geval zal het CBP boetes opleggen. Indien dat niet het geval is, zal het vaak gaan om een bindende aanwijzing vooraf.

Bij de conceptboetebeleidsregels wordt gesproken over een indeling in boete categorieën en bandbreedte-systematiek. Tevens wordt aangegeven, welke factoren voor het CBP relevant zijn in haar afweging.

Wilt u voorkomen, dat u dergelijke boetes krijgt, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Tags

Neem contact op

Meer informatie of een afspraak maken? Bel 050-5344574 of laat hier een bericht achter via ons contactformulier.

Ook interessant om te lezen